Vergoedingen

Vergoedingen


Oefentherapie wordt vergoed wanneer u een aanvullende verzekering heeft. En beperkt vergoed vanuit de basisverzekering. De vergoeding vanuit de basisverzekering hangt af van uw leeftijd en de vraag of u een aandoening heeft  die op de lijst ‘chronische aandoeningen’ staat.


Bent u jonger dan 18 jaar? Dan worden de eerste 9 behandelingen voor oefentherapie vergoed. Mocht u daarna voor deze indicatie nog behandelingen nodig hebben, dan worden maximaal de volgende 9 behandelingen ook vergoed. Heeft u een chronische aandoening (check hiervoor de lijst chronische aandoeningen), dan wordt de behandeling van deze aandoening volledig vergoed.


Bent u 18 jaar of ouder? Dan wordt oefentherapie vergoed vanuit de aanvullende verzekering en hangt af van de hoogte van de verzekering hoeveel behandelingen er dan vergoed worden. Het aantal behandelingen die uit de basisverzekering vergoed worden hangt af van de aandoening die op de lijst ‘chronische aandoeningen’ voorkomt. Staat uw aandoening op deze lijst, dan zult u de eerste 20 behandelingen zelf moeten betalen of worden deze behandelingen vanuit uw aanvullende verzekering vergoed (mits u deze heeft, natuurlijk). De behandelingen die u daarna nodig heeft (vanaf de 21e behandeling!), worden vanuit de basisverzekering vergoed. U moet echter wel jaarlijks eerst uw eigen risico betalen (als u deze nog niet heeft betaald voor andere zorg).

Overigens bestaat er voor sommige chronische aandoeningen een maximum behandeltermijn. Dit staat op de chronische lijst van de betreffende zorgverzekeraar.Komt u niet in aanmerking voor vergoeding vanuit uw verzekering, dan vindt u hieronder de prijs voor de behandeling:

  • Intakegesprek + onderzoek: €50,00
  • Standaard behandeling 30 minuten: €35,00
  • Behandeling aan huis 30 minuten: €50,00

Stapt u over van zorgverzekeraar?

Meldt dit dan ook in de praktijk! Dan kunnen uw gegevens aangepast worden in het systeem.