Oefentherapie Mensendieck

Oefentherapie

MensendieckDe Oefentherapeut Mensendieck is gespecialiseerd in het behandelen van houdings- en bewegingsgerichte klachten, zij kunnen u helpen met uw klachten. Een Oefentherapeut behandelt ook preventief, bijvoorbeeld door het uitvoeren van een houdingscheck. Tijdens de behandeling wordt er gestreefd naar de  zelfredzaamheid van de patiënt. Hierbij krijgt de patiënt inzicht in zijn/haar klachten en hoe de patient er in de toekomst mee om moet gaan. 


Bent u niet gelegen om naar de praktijk te komen, dat is geen probleem. Mocht u een afspraak voor een huis bezoek willen inplannen, neem dan telefonisch contact op. 


De oefentherapeut Mensendieck maakt u bewust van de manier waarop u uw lichaam belast in het dagelijks leven en legt de relatie uit tussen uw gewoontes en de klacht. Tijdens de behandeling wordt u houding geoptimaliseerd, de manier van bewegen, ademhalen en ontspannen. De Oefentherapeut maakt gebruik van spiegels en afbeeldingen, zodat het duidelijk is wat de therapeut bedoeld. Het geleerde past u toe in het dagelijks leven, zodat u de terugkeer van klachten kan voorkomen/ verminderen.


Uw eigen inzet zorgt voor beter resultaat!Kennisclip: wat is een Oefentherapeut?