Oefentherapie Mensendieck

Oefentherapie Mensendieck

 

 

De Oefentherapeut Mensendieck is gespecialiseerd in het behandelen van houdings- en bewegingsgerichte klachten, zij kunnen u helpen met uw klachten maar ook preventief behandelen. Naast het behandelen streven wij naar zelfredzaamheid van de patiënt, de patiënt krijgt inzicht in zijn/haar klachten en hoe deze in de toekomst te voorkomen. Wij behandelen o.a. rug-, arm-, nek- en/of schouderklachten, stressklachten, hoofdpijn, hyperventilatie, heup-, knie- en voetklachten, pijn aan spieren en gewrichten, klachten die voortkomen uit reumatische, neurologische en orthopedische aandoeningen, klachten tijdens en na zwangerschap, opgroeiende kinderen met houdingsafwijkingen, volwassenen die zware fysieke arbeid verrichten zoals bouwvakkers en verpleegkundigen, kantoorpersoneel die vaak dezelfde bewegingen uitvoeren en mensen die beroepshalve veel in de auto zitten.

 

 

In sommige gevallen kan het voorkomen dat u niet in staat bent naar de praktijk te komen. Dat zou bijvoorbeeld kunnen komen doordat u net thuis bent gekomen na een ziekenhuis opname. Het kan ook voorkomen dat u door blijvende lichamelijke problemen niet in staat bent de praktijk te bereiken. Dat is geen probleem. In dat geval kunt u toch een afspraak maken met de praktijk zodat de oefentherapeut u aan huis kan behandelen.

 

De oefentherapeut Mensendieck maakt u bewust van de manier waarop u uw lichaam belast in het dagelijks leven en legt de relatie uit tussen uw gewoontes en de klacht. Daarbij maakt de therapeut veel gebruik van spiegels, uitleg door middel van afbeeldingen van spieren en dergelijke.

 

De behandeling bij een oefentherapeut Mensendieck richt zich op het optimaliseren van uw houding, manier van bewegen, ademhalen en ontspannen. U krijgt vaak oefeningen mee, om spieren zonodig te versterken, te rekken of te ontspannen.

 

U past het geleerde toe in het dagelijks leven, zodat terugkeer van klachten kan worden voorkomen. Uw eigen inzet tijdens het behandelproces wordt daarmee beloond met een effect op lange termijn.

Wilt u meer weten?

Op de website van de beroepsvereniging voor Oefentherapeuten Cesar en Mensendieck kunt u alles lezen over oefentherapie en de grondlegster van de therapie Bess Mensendieck.

www.vvocm.nl

 

Of kijk dit korte filmpje over wat oefentherapie inhoud.

 

 

Copyright © All Rights Reserved